۱۵ نکته برای مدیریت مزارع پرورش طیور

دستیابی به سلامت پرنده، بهداشت انبار غله و سلامتی روده پرندگان، نیازمند کار مداوم و توجه به جزئیات است. ترکیبی از تغذیه با کیفیت، راهنمایی های دامپزشکی و افزایش توجه به مدیریت انبار و مدیریت سلامت پرندگان به اطمینان از بهترین شانس ممکن برای عملکرد حداکثری پرندگان کمک می کند.

باید به یاد داشته باشید که همیشه خوراک، نور، زباله، هوا، آب، امنیت زیستی، بهداشت، فضا و کارکنان محیط پروش را تحت نظر داشته باشید. در واقع این موارد یک رویکرد دقیق برای مدیریت کارآمد است. مدیریتی که هم در طول پرورش و هم در طول زندگی گله عمل می کند و تاثیرگذار است.

برخی از حوزه هایی که نیاز به تمرکز بیشتر دارند به شرح زیر است:

۱. امنیت زیستی

شیوه های ایمنی زیستی مختلفی برای تولید جوجه های گوشتی تعیین شده است و برای تولید موفق طیور بسیار مهم است.

امنیت زیستی موثر می تواند به بهداشت، کنترل حیوانات موذی و حشرات در مزرعه کمک کند و به محدود کردن انتقال بیماری در داخل و بین انبارها کمک کند.

 

۲. توقف بین گله ها

زمان استراحت کافی حداقل ۱۴ روز با اقدامات مناسب تمیز کردن و ضد عفونی کردن بین گله ها به کاهش انتقال بیماری بین گله ها کمک می کند و زمان لازم را برای آماده شدن برای گله بعدی فراهم می کند.

 

۳. آماده سازی قبل از ورود گله جدید

آماده سازی محیط قبل از رسیدن گله جدید، برای کمک به جلوگیری از تلفات در هنگام پرورش و رشد لازم است.

 

۴. پیشگیری از کوکسیدیوز

کوکسیدیوز یک بیماری است که توسط یک انگل میکروسکوپی روده ایجاد می شود. این انگل می تواند بر یکپارچگی روده تأثیر بگذارد و ممکن است پرندگان را مستعد مشکلات روده ای دیگر کند. حفظ یکپارچگی روده در این مدت از طریق فناوری‌های نوآورانه ارائه‌شده برای عملکرد حداکثری پرندگان بسیار ضروری است.

۵. مدیریت پرورش

با بهبود قابلیت های ژنتیکی امروزی و رشد سریع پرندگان، زمان بیشتری در طول مرحله حیاتی پرورش سپری می شود. در نتیجه، اطمینان از شروع خوب در تولید طیور می تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت و عملکرد آینده پرندگان داشته باشد. دوره پرورش زمان مهمی برای رشد روده و ایجاد یک میکرو فلور متعادل است.

مشاهده کنید
علل گیر کردن تخم مرغ در بدن مرغ

۶. مدیریت بهداشت بستر

بستر در مرغداری به عنوان بستر برای پرندگان عمل می کند. علاوه بر ایستادن و استراحت روی بستر، پرندگان به طور طبیعی به بستر نوک می زنند. شرایط و کیفیت بستر بر سلامت روده و سود دهی جوجه های گوشتی تأثیر می گذارد.

بستر مرطوب یک چرخه معیوب برای سلامت روده ایجاد می کند. بدون مدیریت مناسب، بستر مرطوب می‌تواند به عنوان بستری برای رشد پاتوژن‌های بالقوه باشد و ممکن است نقطه شروعی برای مشکلات روده باشد که ایجاد می‌شود و منجر به بیماری می‌شود. با افزایش مشکلات بستر مرطوب، سطح آمونیاک در انبار افزایش می یابد که می‌تواند به طور بالقوه برای سلامت پرنده مضر باشد. جلوگیری و مدیریت شرایط رطوبت بستر قبل از شروع آنها بسیار ساده‌تر است.

برخی از عواملی که باید در نظر گرفته شوند و ممکن است به جلوگیری از توسعه بستر مرطوب کمک کنند: نوع مواد، کیفیت بستر، عمق بستر، کیفیت آب، مدیریت خط آبخوری، مدیریت روشنایی، تهویه و دما.

بستری که بیش از حد خشک و دارای گرد و غبار است می تواند یکی از نشانه هایی باشد که پرندگان به اندازه کافی آب نمی‌نوشند. گرد و غبار زیاد مواد ممکن است منجر به مشکلات تنفسی شود.

۷. مدیریت آب

آب آشامیدنی ۷۰ تا ۸۰ درصد از نیاز روزانه پرندگان به نوشیدن را تشکیل می دهد. طیور عموماً آب بیشتری نسبت به خوراک مصرف می کنند. در نتیجه، آب حیاتی‌ترین ماده مغذی برای طیور است. فراوانی آب تمیز چالش‌ها را کاهش می دهد و عملکرد را به حداکثر می رساند.

عواملی که باید در مورد مدیریت آب در نظر گرفت عبارتند از:

کیفیت، ارتفاع، فشار، محتوای مواد معدنی و قابلیت دسترسی

تمیزی خطوط/تنظیم کننده های آبخوری قبل از ورود گله و در حین دوره تولید

مشاهده کنید
ویروس گامبورو چیست؟

شستشوی خطوط آب بین گله ها و در حین تولید

حذف بیوفیلم ها و تجمع مواد معدنی

تعمیر و نگهداری آبخوری

۸. مدیریت خوراک

پرندگان باید به راحتی به خوراک دسترسی داشته باشند. ارتفاع مناسب خط تغذیه متناسب با ارتفاع پرندگان به کاهش هدر رفت خوراک و مخلوط کردن خوراک با بستر کمک می کند و دسترسی همه پرندگان به خوراک را تضمین می کند. دسترسی کافی به خوراک نیز با پیروی از توصیه‌های سازنده خط خوراک در رابطه با تعداد پرندگان به ازای هر دانخوری به دست می‌آید.

۹. مدیریت تراکم

نشان داده شده است که تراکم بیشتر طیور علاوه بر شلوغی شدید محیط پرورش، تأثیر منفی بر عملکرد دارد و باعث ایجاد استرس برای پرندگان و میکروبیوتای روده می شود. کاهش تراکم  ممکن است به کاهش چالش ها در دوره تولید کمک کند.

۱۰. مدیریت محیط

مدیریت کلی محیط انبار شامل اجزای زیادی مانند دما، رطوبت نسبی، تهویه و روشنایی است.

درک این موضوع که این اجزا هم به صورت جداگانه و هم با هم کار می کنند، می تواند به هدایت شیوه های مدیریتی شما کمک کند.

۱۱. نظارت در زمان انتقال

افزایش دفعات سرکشی به انبارها و بررسی فعالیت گله می تواند به تشخیص زودهنگام بیماری کمک کند.

نظارت روزانه بر دما، رطوبت و تهویه داخل انبار و همچنین دمای بیرون توصیه می شود.

بررسی زمان‌های انتقال می‌تواند به درک آنچه در انبار اتفاق می‌افتد کمک کند.

نظارت بر مصرف خوراک و آب به نظارت بر پیشرفت گله کمک می کند.

۱۲. مراقبت از تجهیزات

سرکشی منظم به انبارها همچنین به اطمینان از سالم ماندن تجهیزات کمک می کند.

۱۳. بررسی مرگ و میر

پرندگان بیمار را در اسرع وقت حذف کنید.

۱۴. مدیریت سلامت گله

با دامپزشک خود کار کنید تا برنامه ای را طراحی کنید که برای سلامت گله شما اختصاصی شده است.

۱۵. ارتباط و کار تیمی

اطمینان از ارتباط و هماهنگی قوی بین تمامی اعضا، موفقیت شما را تضمین می‌کند.