۱۵ توصیه کاربردی و آسان برای بهبود عملکرد مرغداری شما

15 توصیه برای بهبود عملکرد مرغداری برای مرغ های شما
15 توصیه برای بهبود عملکرد مرغداری برای مرغ های شما

به صورت کلی تغذیه مناسب، راهنمایی های دامپزشکی و توجه بیشتر به مدیریت انبار و پرندگان به شما کمک می کند که سود بیشتری از مرغداری خود کسب کنید و از مرغ و خروس هایتان بهتر نگهداری کنید.

دستیابی به سلامت پرندگان، مستلزم رسیدگی مداوم به انبارها و سالن های پرورش و تکثیر است و با مدیریت عملیاتی و توجه به جزئیات می تواند از ضرر های احتمالی تا حد زیادی جلوگیری کند.

به طور معمول، بررسی تغذیه، نور، بستر، هوا، آب، (بیو) امنیت، بهداشت، فضا و پرسنل شامل موارد نگهداری از مرغ ها می شود.

برخی از موارد مهم که باید به آن دقت کنید شامل موارد زیر می شود:

۱. امنیت زیستی:

برقرار کردن امنیت زیستی در تمام مراحل تولید مرغ گوشتی (قبل، حین و بعد از آن) برای موفقیت تولید طیور ضروری است.

امنیت زیستی می تواند به بهداشت، کنترل آفات و حشرات در مزرعه کمک کرده و به کاهش انتقال بیماری درون و بین انبار ها کمک کند.

۲. زمان کافی بین دو دوره تکثیر:

رعایت فاصله زمانی کافی مناسب بین دو دوره تکثیر (حداقل ۱۴ روز)، همراه با روش های تمیزکاری و ضد عفونی مناسب انبار ها و سالن تکثیر، به کاهش انتقال بیماری بین گله ها کمک می کند و باعث می شود تا سالن برای تکثیر گله های بعدی آماده شود.

۳. آماده سازی قبل از ورود گله جدید:

آماده سازی پیشرفته قبل از ورود گله جدید برای جلوگیری از ضرر و زیان در طی دوره رشد و ادامه مراحل پرورش ضروری است.

بازرسی هایی که باید در خاطر داشته باشید شامل دانخوری ها، دمای کف، دما و رطوبت نسبی، تهویه، آبخوری ها، فیدرها و … می شود.

۴. جلوگیری از کوکسیدیوز:

کوکسیدیوز بیماری است که توسط انگل روده ای میکروسکوپی ایجاد می شود. این انگل می تواند بر سلامت روده تأثیر بگذارد و ممکن است جوجه ها را مستعد سایر مشکلات روده ای کند.

حفظ سلامت روده در طی مدت پرورش جوجه ها تا زمان کامل شدن رشد آنها بسیار مهم است. در این راستا باید سلامت آنها را جدی گرفت و با رعایت اصول بهداشتی از بروز و شیوع این چنین بیماری ها جلوگیری کرد.

۵. مدیریت جوجه های یک روزه:

با بهبود توانایی های ژنتیکی امروزی و رشد سریع جوجه ها، زمان بیشتری در مرحله مهم جنینی صرف می شود. در نتیجه، اطمینان از شروع خوب در تولید جوجه می تواند تأثیر عمده ای بر سلامت و عملکرد جوجه ها در آینده داشته باشد. نوزادی جوجه ها زمان مناسبی برای رشد انگل و باکتری های روده و معده ای می باشد.

مشاهده کنید
چند راهکار مفید برای رشد سریع پر های مرغ پس از دوره‌ی پرریزی
۶. مدیریت زباله:

بستر مرطوب مدفوع جوجه ها، به وجود اورنده یک چرخه معیوب برای سلامت روده است. بدون مدیریت صحیح، حتی در تکه های زباله، بسترهای مرطوب می توانند زمینه ساز عوامل بیماری زای بالقوه باشند و ممکن است محرک استرس روده ای باشند که سلامت جوجه ها را تضعیف می کند و منجر به بیماری می شود.

با افزایش رطوبتی در بستر، سطح آمونیاک در انبار افزایش می یابد، که می تواند به سلامت پرندگان آسیب برساند. پیشگیری و مدیریت شرایط کیفی بستر قبل از شروع کار بسیار آسان تر است.

برخی از عواملی که با اهمیت دادن و مدیریت انها می توان از ایجاد بستر مرطوب جلوگیری کرد، عبارتند از : نوع ماده و جنس تشکیل دهنده بستر، نوع و مقدار زباله، کیفیت آب، مدیریت خط آب آشامیدنی، مدیریت روشنایی، تهویه و دما و غیره.

بسترهای خیلی خشک و غبارآلود نیز می توانند یکی از شاخص هایی باشد که نشان می دهد پرندگان ممکن است به میزان کافی اب ننوشند. مواد گرد و غبار زیاد منجر به مشکلات تنفسی در پرندگان می شود.

۷. مدیریت آب:

آب آشامیدنی ۷۰ الی ۸۰ درصد از نیاز روزانه پرندگان به نوشیدنی را برطرف میکند. مرغ ها به طور کلی آب بیشتری نسبت به خوراک مصرف می کنند. در نتیجه، آب مهمترین ماده مغذی برای طیور است. آب آشامیدنی تمیز باعث کاهش چالش ها و افزایش عملکرد و کاهش هزینه ها می شود.

فاکتورهایی که باید در هنگام مدیریت آب در نظر گرفته شود شامل موارد زیر است:

  • کیفیت، ارتفاع، فشار، محتوای مواد معدنی بررسی شود و قابلیت دسترسی برای مرغ و جوجه ها طبق استاندارد ها باشد.
  • تمیز بودن خطوط آبخوری
  • تنظیم کننده های آبخوری به خوبی جای مناسب قرار گرفته باشند.
  • خطوط آب را بین دو دوره تکثیر و در حین تولید بشویید.
  • بیوباکتری ها و تجمع مواد معدنی را از بین ببرید.
  • تعمیر و نگهداری تجهیزات آشامیدنی نیز فراموش نشود.
۸. مدیریت خوراک:

پرندگان باید به راحتی به غذا دسترسی داشته باشند. ارتفاع کافی خط خوراک متناسب با ارتفاع پرندگان به کاهش ضایعات خوراک و مخلوط نشدن خوراک با بستر کمک می کند و دسترسی همه پرندگان به خوراک را تضمین می کند. دسترسی کافی به خوراک نیز با پیروی از توصیه های سازنده خط خوراک در مورد تعداد جوجه ها در هر دهانه خوراک یا خط خوراک حاصل می شود.

پرندگان به طور طبیعی روی بستر نوک می زنند، اما اجتناب از حوادث “خارج از جستجوی غذا” به کاهش احتمال نوک زدن بیش از حد جوجه ها به بستر کمک می کند. اقدامات ساده ای مانند فعال کردن ظرف های خوراکی ماشه ای و نظارت بر سطوح سطل آشغال هنگام بازرسی از انبار می تواند به جلوگیری از چنین حوادثی کمک کند.

مشاهده کنید
چالشهای تغذیه طیور

کیفیت خوب خوراک که از آلودگی هایی مانند مایکوتوکسین ها جلوگیری می کند برای اطمینان از عملکرد آن مهم است.

۹. تراکم:

نشان داده شده است که تراکم زیاد طیور و ایجاد شرایط شلوغ در سالن تکثیر، تأثیر منفی بر عملکرد پرورش دارد و باعث ایجاد استرس در پرندگان و روده ی پرندگان می شود.

کاهش تراکم در طول تولید کلی جوجه ها ممکن است به کاهش چالش ها کمک کند.

۱۰. مدیریت محیط زیستی:

مدیریت کلی محیط زیست انبار شامل اجزای زیادی مانند دما، رطوبت نسبی، تهویه و روشنایی است.

درک اینکه این مولفه ها جداگانه و به صورت جمعی کار می کنند می تواند به راهنمایی روشهای مدیریتی شما کمک کند.

۱۱. نظارت در دوره های بازرسی:

افزایش دفعات راه رفتن در انبارها و بررسی فعالیت گله می تواند به تشخیص زود هنگام بیماری های مرغان شما کمک کند. نظارت روزانه بر دما، رطوبت و تهویه محیط داخلی و همچنین دمای خارج از سالن نیز توصیه می شود.

مشاهده مراحل مختلف پروش مرغ ها می تواند به درک آنچه در سالن تکثیر اتفاق می افتد کمک کند. (به عنوان مثال ، بررسی زمان های بازرسی، بررسی زمانی که مرغ ها تخم گذاری می کنند، مراحل جوجه کشی در دستگاه، تغییرات علوفه و غیره).

نظارت بر مصرف خوراک و آب نیز به پیشرفت گله کمک می کند.

۱۲. کارکرد صحیح تجهیزات را بررسی کنید.

راه رفتن در انبار ها همچنین به اطمینان از سالم ماندن تجهیزات نیز کمک می کند. در نتیجه در کنار اطمینان یافتن از سلامتی جوجه ها، از کارکرد صحیح تجهیزات نیز اطمینان حاصل می کنید.

۱۳. مرگ را به کمک دامپزشک بررسی کنید.

پرندگان بیمار باید در اسرع وقت باید از بین بروند تا به پرندگان دیگر آسیب وارد نکنند و باعث از بین رفتن کل گله نشوند.

۱۴. مدیریت سلامت گله:

با دامپزشک خود یک برنامه متناسب با سلامتی گله خود طراحی کنید و سعی کنید به آن پایبند باشید.

۱۵. ارتباطات و کار گروهی:

اطمینان از برقراری ارتباط و هماهنگی قوی بین همه کسانی که در کمک به کار صحیح مزرعه شما نقش دارند، یک برنامه مدیریت قوی تر و موفق تر برای سلامت کلی جوجه های شما را تضمین می کند.


برای خواندن دیگر مقالات به مجله سایت ماکی کالا مراجعه کنید.