سلامت گوساله ها هنگام تولد

سلامت گوساله ها هنگام تولد

عوامل و فاکتورهای مدیریتی مناسب بر چگونگی و زنده ماندن گوساله ها

مدیریت قبل از زایمان برای بهبود زنده ماندن و سلامت گوساله ها هنگام تولد از طریق رعایت و اجرای پروتکل های ساده بهداشتی قابل اجراست. علاوه بر این، تصمیماتی که در اوایل چرخه تواید گرفته شده است می تواند روی زنده ماندن گوساله تأثیر بگذارد. به عنوان مثال انتخاب نژاد آهک، به ویژه نژادهای گوشت گاو، سن و وزن در تلیسه ها، واکسیناسیون و مصرف مواد مغذی در اوایل بارداری گاو مادر می تواند در تولد گوساله سالم نقش داشته باشند.

همچنین باید در نظر داشت، اصول مدیریت مناسب می تواند زایمانی راحت و تولد گوساله سالم را به همراه داشته باشد. برای این کار نیاز به یک سایت مناسب برای زایمان، نظارت کافی موقع زایمان، روش های صحیح زایمان و استفاده منطقی از کمک های دامپزشک است. بنابراین یکی از عوامل مرگ و میر یا زنده ماندن گوساله ها در گله ها کیفیت مدیریت در زایش گوساله ها است.

 

امکانات زایمان بهتر

طراحی و در دسترس بودن محل اقامت بارداری گاو ماده می تواند تأثیر قابل توجهی در نتایج زایمان داشته باشد. علاوه بر آن، امکانات زایمان می تواند به طور قابل توجهی بر سلامت گوساله تأثیر بگذارد. گوساله های شیری متولد شده در قلم های حاملگی نسبت به کسانی که در مراکز غیربارداری متولد می شوند کمتر دچار اسهال می شوند. صرف نظر این نوع تسهیلات، برداشتن زود هنگام گوساله برای کاهش عفونت و مرگ و میر گوساله در گاوداریهای لبنی توصیه شده است.

وظیفه اصلی یک سایت زایمان این است که شرایط زایمان طبیعی را همانطور که معمول برای گاوهای شیرخوار گوشت گاو به طور گسترده مدیریت می شود، شبیه سازی کند. برای شبیه سازی شرایط طبیعی زایمان برای گاوهای شیری که به شدت تحت مدیریت هستند، آنها باید قبل از شروع زایمان به محل بارداری منتقل شوند.

مشاهده کنید
افزایش راندمان شیردوشی

در مراحل بعدی و هنگام زایمان گاو هنگامی که جفت یا سم های جنین قابل مشاهده است، می تواند شانس مرگ و میر ناشی از زایمان را کاهش دهد. این نتایج نشان می دهد که جابجایی حیواناتی که قبلاً زایمان را آغاز کرده اند ضرر کمتری نسبت به حیواناتی که در شرف زایمان هستند شروع می کند. این احتمال وجود دارد که اختلالات محیطی مانند جابجایی حیوان، اگر در مرحله اول زایمان آغاز شود ممکن است باعث خونریزی در رحم شود، اما در صورت شروع مرحله دو ممکن است باعث کاهش موقتی تحرک رحم شود.

 

گوساله های تازه متولد شده

نظارت بر زایمان

نظارت خوب بر زایمان شامل حضور برای کمک در مرحله دوم زایمان یا درخواست کمک از دامپزشک است. باید در نظر داشت که روز و زمان زایمان بهتر است از طریق تغییر رفتار مانند افزایش دفعات بلند شدن و دراز کشیدن، لگد زدن با جلو و شل شدن رباط لگن پیش بینی شود. در حالی که عدم نظارت می تواند باعث افزایش پروتئین در خون و در نتیجه منجر به مرگ گاو ماده شود. در صورتی که زایمان بیش از ۲ ساعت طول بکشد، مداخله دامپزشک توصیه می شود. گاهی نیز زایمان های شبانه را به تعویق می اندازند تا زایمان با موفقیت انجام شود.

 

گوسابه تازه متولد شده

سلامت گوساله ها هنگام تولد

تکنیک های زایمان

برای زایمان راحت تر گاو تکنیک های زیادی وجود دارد، کشاورزان با تکنیک زایمان خوب می توانند از ضایعات اصلی مرگ و میر در گوساله ها جلوگیری کنند، به خصوص در حال حاضر که کشش مکانیکی هنگام زایمان استفاده می شود. بطور مثال؛ ضمن تحقیقات اخیر کشش متناوب اندام باید تا زمانی که هر دو آرنج وارد لگن شود و سپس باید از کشش همزمان استفاده شود تا خطر ضربه به گوساله را کاهش دهد، استفاده شود. برای این منظور میتوان از جک زایمان استفاده کرد.

مشاهده کنید
بررسی جامع ورم پستان در گاوها

 

مراقبت از گوساله های تازه متولد شده

مفهوم پزشکی «ساعت طلایی» را می توان برای گوساله های تازه در معرض خطر استفاده کرد. این اصطلاح به اصل مداخله سریع برای جلوگیری از عواقب بعدی اشاره دارد. گوساله های پرخطر را می توان قبل از تولد با احتمال پیش بینی ابتلا به تکامل زایمان طبیعی تشخیص داد. در هنگام تولد، اندامهای قدامی بزرگ، زبان متورم، پوزه و لثه یا پس از تولد توسط آپنه یا تنگی نفس، خوابیدن جانبی، عضله شل و رفلکس های ضعیف پدال و مکش. رویکرد تریاژ در مراقبت از کودکان گاو در معرض خطر در ساعت اول زندگی شامل ارزیابی اخلاقی-جسمی، احیاء در صورت لزوم، و تغذیه آغوز است.

گوساله در حال شیر خوردن

ارزیابی نشاط گوساله تازه متولد شده

قدرت گوساله تازه متولد شده را می توان بلافاصله پس از زایمان با نظارت بر شاخص های فردی مانند؛ پاسخ به محرک های برون زا، تن عضله، رفلکس مکیدن، زمان بلند شدن سر و زمان ایستادن برای اولین بار یا ترکیبی از شاخص ها در نمره قدرت گوساله ارزیابی کرد. باید در نظر داشت یک گوساله به طور معمول باید به ترتیب ۳، ۵، ۲۰، ۶۰ و ۹۰ دقیقه پس از تولد سرخود را بلند کند و به عقب ببرد و سعی کند به صورت ایستاده و خودبه خود بایستد.