تاثیر رنگ نور بر تغییرات تولید تخم در مرغ

بر اساس تحقیقات جدید در کشور آمریکا، تغییر رنگ نور از آبی به قرمز می‌تواند روی ایمنی گله تاثیرگذار باشد. سیستم ایمنی رابطه مستقیمی با تولید تخم در گله‌های تخمگذار دارد.

دانشمندان در دانشگاه می‌سی‌سی‌پی واکنش گله‌های تخمگذار را به تغییر رنگ نور بررسی کردند. انی تغییر رنگ از از آبی (در دوران پولت بودن) به نور قرمز(در دوران تولید تخم) را بررسی شد.

مرغ‌های تخمگذار برای رشد و تولید تخم به نور احتیاج دارند. اگرچه، پیشرفت های در زمینه علم پرورش طیور و دسترسی بیشتر به لامپ‌های ال ای دی اثبات کردند که همه نورها یکسان نیستند. هرکدام از این نورها تاثیرات مختلفی روی گله‌های تخمگذار دارند.

در گذشته پژوهشگران نشان دادند که مرغ‌های تخمگذار در زیر نور قرمز زودتر تخم می‌گذارند. همچنین تخم‌های بیشتری نسبت به بودن در نور سفید و سبز تولید کرده‌اند. مطالعات بسیاری نورهای با طول موج کمتر، مثل نور آبی، را با رشد بیشتر و فعالیت کمتر در مرغ‌ها مرتبط می‌دانند.

ارتباط با سیستم‌های ایمنی

پژوهش اخیر کشف کرد که مرغ‌هایی که زیر نور قرمز که نگهداری شده بودند طحال های کوچکتری نسبت به گروه کنترل داشتند. کوچکتر بودن طحال نشان می‌دهد این مرغ‌ها سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند.

در این مطالعه. دانشمندان ۱۰۰۰ مرغ تخمگذار را در ۲ اتاق با سیستم بدون قفس پرورش دادند. گله موجود در اتاق اول در سن ۱ تا ۱۸ هفتگی نور آبی و در سن ۱۹ تا ۳۱ هفتگی نور قرمز دربافت کردند.

گروه کنترل در اتاق دیگر در معرض نور عادی بودند. بعد از آن پژوهشگران مطالعه را تکرار کردند.

مشاهده کنید
نکاتی در مورد روش های جوجه کشی یا هچری و مزایا و معایب آنها

وزن مرغ و محتویات تخم

زمانی که نوبت به مقایسه وزن مرغ و محتویات تخم رسید، دانشمندان متوجه تاثیر تغییر از رنگ آبی به قرمز روی این پارامترها شدند.

دانشمندان کشف کردند که پولت هایی که در نور آبی پرورش پیدا کرده بودند وزن بیشتری داشتند. وقتی که رنگ نور به قرمز تغییر پیدا کرد، مرغ‌ها تخم‌هایی با درصد بالاتری از زرده و درصد کمتری سفیده نسبت به گروه کنترل تولید کردند.

مقدار تخم‌های تولیدی

اگرچه، این تغییر رنگ نور تاثیری بر پارامترهای زیر نداشت:

مقدار تخم‌های تولیدی، وزن مغز، بی‌حرکتی تونیک و مقدار هورمون‌ها.